Sunday, January 31, 2016

shopping barang adik : Part 3

Assalamualaikum wbt ...

#Throwback

Last shopping barang adik sebab barang kakak banyak lagi

Next shopping in sha allah after adik dah lahir






shopping barang adik : Part 2

Assalamualaikum wbt ...

#Throwback

Shopping barang2 adik for second time

Seperti biasa pilihan harga yang rendah sajoo di Zon Ria Kepala Batas



RM 7

RM 6

 RM 5

RM 6

RM 10

RM 10

******************************************************************************
tediaaaa.... yang bawah ni bukan untuk dijual beli ye .. hhihi

Ini cinta hati ibu ..
  

Anakku, lobang hidungmu tetap menjadi poojaan hatiku !

third school : PASTI

Assalamualaikum wbt ...

#Throwback #Campakbelakang

Sempena tahun 2016 ni assyifa nak masuk 4 tahun, ibu pon nak tunaikan hasrat ibu since assyifa 2 years lagi untuk hantar assyifa pi school PASTI. 

Alhamdulillah everything goes well

First day dan hari2 yang Assyifa lalui sangat smooth

First day balik dari school ibu tanya nak pi school PASTI lagi x esok. Assyifa jawab nak

Bila ibu tanya Assyifa nak pi school LPPKN tak, Assyifa jawab xnak

Syukur Allah permudahkanm segala2nya 

*************************************************************************

Dapat ja baju hari pendaftaran terus pakai dalam kete. x sabaq dan excited sungguh










*********************************************************************************
Sebelum sampai sekolah ...

video

tibanya di skool .. jeng3 ...

video

********************************************************************************
Balik je skool adoiii huduh kemain tudung


*******************************************************************************

Uniform hari Jumaat 
*muka poyo. x sabaq nak pi skool .. hiks



*********************************************************************************

Uniform untuk transit 







Alhamdulillah .. Thanx Allah for everything !

Tuesday, January 26, 2016

Anak solehah

Assalamualaikum wbt ...

Assyifa Aqilah  adalah penawar yang bijaksana

Tak sia2 ayah bagi nama Assyifa dan ibu bagi nama Aqilah

Semenjak dua menjak ni makin bertubi2 workload kat lab

Dengan dunia tanpa belas, digagahkan juga melaksanakan tugas hakiki

Banyak betul ujian kerja

Masakan Allah uji andai ibu tak mampu kan 

In sha Allah ibu kuatkan semangat siapkan semua workload dan make everything smooth so that tak menyusahkan sahabat2 yg lain bila ibu in confinement leave nanti


Semoga Allah redha dan permudahkan urusan ibu bersalin nanti

Berbalik kepada apa ada pada Assyifa Aqilah tadi ...

*******************************************************************

Harini balik je keje. Terus ambil syifa dan mengadu.

Ibu : 
ibu penat sangat harini. Kerja banyak. Ibu x rest lagi dari pagi. Kaki dan tangan ibu bengkak sangat sayang. Assyifa promise ye jangan nakal. kesian ibu. Kesian adik "


Assyifa : 
Ok. Syifa tak nakal tau ibu. Bila adik nak keluar ibu


Ibu :
Tunggu la. Bila adik dah sihat dan kuat,.Allah keluarkanlah adik Assyifa


Assyifa :  
Ya Allah, kesian ibu ya Allah. Ibu penat ya Allah. Ibu sakit ya Allah. Sembuhkan ibu ya Allah. Ya Allah, keluarkan adik baik2 ye ya Allah. Sian adik Assyifa ya Allah.

*******************************************************************


Subhanallah, engkaulah penawar yang bijaksana wahai anakku. Terima kasih Allah atas kurniaan dariMu yang amat bernilai ini ♥

Wednesday, January 20, 2016

misi terjah Cameron Highland : Ros Homestay

Assalamualaikum wbt ...

Heading to Pasar Malam Brinchang before overnight kat Ros Homestay
At first, ayah Assyifa plan nak stay kat Hotel Brinchang (rm100) atau Hotel apa ntah (rm88)
Tapi bila memikirkan tentang accomodation, nak landed and so on, terus terjah homestay taman sedia .. 
kat sini ada banyak choice homestay 
the best part is dekat dengan surau 
(sebelah jer : tapi x pi pon :'(  dan located betoi2 depan strawbery farm cafe )
park kete pon depan homestay je..
Ranking mak bagi 8/10